25 лютого

"ЩОДЕННІ РОЗДУМИ"


Невдачі дають стимул


У Божому господарстві ніщо не пропадає даремно. Через невдачі ми отримуємо урок смирення, котрий хоч і болісний, але, цілком ймовірно, необхідний.

«Як це бачить Білл» (стор. 31)


Який я сьогодні вдячний, знаючи, що всі мої минулі невдачі були необхідні, щоб я опинився там, де я зараз! Біль принесла досвід, страждання зробили мене покірним. Коли я поринув до Бога, як я Його розумію, Він поділився зі мною своїми дорогоцінними дарами. Через досвід і покірність почалося моє духовне зростання, а за цим послідувала вдячність. Потім прийшло заспокоєння - жити в тверезості і ділитися нею.




"А.А. - 24 години"


Думка А.А. на цей день:

Деяким людям важко буває повірити в Силу, більшу, ніж вони самі. Але невіра в таку Силу штовхає нас до атеїзму. Сказано було, що атеїзм - це сліпа віра в дивне припущення, що всесвіт виник з нічого і безцільно прагне в нікуди. У це практично неможливо повірити. Мені здається, ми всі погодимося, що алкоголь виявився силою, більшою, ніж ми. Принаймі, в моєму випадку саме так. Я виявився безсилим перед владою алкоголю.
ЧИ ПАМ'ЯТАЮ Я, ЯКІ ШТУКИ ВІДБУВАЛИСЯ ЗІ МНОЮ ПІД ВПЛИВОМ СИЛИ АЛКОГОЛЮ?


Медитація на цей день:

Духовне і моральне поступово подолає матеріальне і аморальне. У цьому мета і призначення людського роду. Повільно, але невідворотно духовне перемагає матеріальне в нашій свідомості. І поступово моральне бере верх над аморальним. Віра, товариство і служіння - це ліки майже від усіх хвороб цього світу. І немає нічого у відносинах між людьми, чого не можна було б досягти завдяки їм.


Молитва на цей день:

Молюся, щоб виконувати мені свою частку роботи щодо поліпшення світу. Молюся, щоб стати мені частиною ліків від усіх хвороб.

26 лютого

"ЩОДЕННІ РОЗДУМИ"


Незвичайна історія успіху


АА - не історія успіху в звичайному сенсі. Це - історія страждання, котре милістю Божою перетворилося в духовне зростання.

«Як це бачить Білл» (стор. 35)


Прийшовши в АА, я почув, як хтось говорить про реальність свого пияцтва - самотність, жах і біль. Я став слухати далі і скоро почув зовсім інше - розповідь про реальність тверезості. Це реальність свободи і щастя, цілі та напрямку, спокою і миру в стосунках з Богом, самим собою та іншими людьми. Відвідуючи збори, я знову і знову опиняюся в цій реальності. Я бачу її в очах оточуючих, чую її в їхніх голосах. Працюючи по Програмі, я отримую необхідні для її освоєння вказівки і силу. Радість АА - в тому, що ця нова реальність відкрита для мене.




"А.А. - 24 години"


Думка А.А. на цей день:

Коли ми прийшли в А.А., ми прийшли до віри в Силу, більшу, ніж наша. Ми прийшли до віри в Вище Начало всесвіту, яке ми називаємо Богом, і до якого ми можемо звернутися за допомогою. Щоранку у нас - час для тиші. У цей час ми просимо у Бога сили, щоб залишитися тверезими наступні двадцять чотири години. І щоночі перед сном ми дякуємо Йому за те, що Він допоміг нам прожити цей день тверезими.
ЧИ ВІРЮ Я, ЩО КОЖЕН ІЗ ТИХ ЧОЛОВІКІВ І ЖІНОК, КОГО Я БАЧУ В А.А., - ЦЕ ПРОЯВ ВЛАДИ БОГА ПЕРЕТВОРЮВАТИ ЛЮДИНУ З П'ЯНИЦІ НА НЕПИТУЩОГО?


Медитація на цей день:

Я буду молитися про тверезість, як вмираючий від спраги молиться про воду в пустелі. Чи знаю я, що це таке - відчувати впевненість, що Бог ніколи не підведе мене? Чи впевнений я в цьому, як і в тому, що все ще дихаю? Мені щоденно і невтомно треба молитися про посилення моєї віри. У моєму житті є все, тому що насправді все, що мені потрібне, - моє, тільки мені бракує віри знати про це. Я - як дитина багатія, який сидить в лахмітті, - хоча навколо мене є все, чого б я не побажав.


Молитва на цей день:

Молюся про усвідомлення мною того, що у Бога є все, що мені потрібно. Молюся, щоб дано було мені знати, що сила Його доступна мені.

27 лютого

"ЩОДЕННІ РОЗДУМИ"


Унікальна стабільність


Хто направляє діяльність АА?... Ознайомившись з Другою Традицією, ці практичні люди дізнаються, що в АА єдиний авторитет - люблячий Бог, як Він постає в нашій груповій свідомості... Більш старший член АА розуміє мудрість рішення групи і не ображається через те, що позбувся свого становища; його судження, підкріплені багатим життєвим досвідом, розумні, і він готовий тихо відійти в сторону, терпляче очікуючи подальшого розвитку подій.

«Дванадцять Кроків і Дванадцять Традицій» (стор. 132)


Дванадцять Кроків і Дванадцять Традицій вплетені в тканину процесу одужання від алкоголізму. У міру того, як моє одужання прогресувало, я усвідомлював, що це плаття ніби підігнано під мене. Коли здавалося, що змінити ситуацію неможливо, старші члени групи в м'якій формі давали мені рекомендації. Досвід кожного став фундаментом для дорогоцінної дружби. Я знаю, що Товариство готове і здатне допомогти будь-якому алкоголіку, що страждає, у всіх життєвих перипетіях. Живучи в світі, який загруз в проблемах, я знаходжу в АА унікальну стабільність. Я дорожу дарованою мені тверезістю. Я вдячний Богу за ту силу, котру отримую в Товаристві, воістину існуючого заради блага всіх його членів.




"А.А. - 24 години"


Думка А.А. на цей день:

Коли ми прийшли в А.А., нам насамперед довелося визнати, що ми нічого не можемо вдіяти зі своїм пияцтвом. Ми визнали, що алкоголь розправився з нами і ми виявилися безпорадними перед ним. Ми щоразу не могли вирішити: випити - чи не випити? І завжди випивали. І оскільки самі вже нічого не могли з собою вдіяти, ми цілком віддали проблему свого пияцтва в руки Бога. Всю її, від початку і до кінця, передали для вирішення Силі, більшій, ніж ми. І нам більше не треба думати про цю проблему, нам тільки треба вірити в Бога, вірити, що Він подбає про її вирішенні за нас.
ЧИ ЗРОБИВ Я ЦЕ ЧЕСНО І У ПОВНОМУ ОБСЯЗІ?


Медитація на цей день:

Ось прийшов час моєму духу доторкнутися до духу Божого. Я знаю, що відчуття духовного дотику до Нього набагато важливіше, ніж все, що я відчуваю в матеріальному світі. Я повинен жадати тиші духовного дотику з Богом. Лише на мить торкнешся - і вся гарячка життя йде від мене. І ось мені добре, я цілий, цілісний, тихий і спокійний, і я здатний встати і передати це іншим. Дотик Бога - сильні ліки. І мені дано відчути Його дотик і відчути присутність Його.


Молитва на цей день:

Молюся, щоб гарячка обурення, тривоги, страху розтанула і зникла назавжди. Молюся, щоб здоров'я радість, мир і благодать зайняли в моїй душі їхнє місце.