26 липня

"ЩОДЕННІ РОЗДУМИ"


"Ціна" тверезості


Кожній групі АА слід повністю спиратися на власні сили, відмовляючись від допомоги ззовні.

«Дванадцять Кроків і Дванадцять Традицій» (стор. 160)


Прийшовши в магазин, я дивлюся на ціни і, якщо бачу те, що мені потрібно, купую це, заплативши потрібну суму. Зараз, коли я в процесі одужання, мені потрібно налагоджувати своє життя. На зборах я п'ю каву з цукром і молоком, іноді і не одну чашку. Але коли починається збір пожертвувань, я або занадто зайнятий, щоб відкрити гаманець, або у мене занадто мало грошей. Але ж я там знаходжуся тому, що мені це зібрання необхідне. Одного разу я почув, як хтось запропонував опускати в кошик (капелюх, кухоль і ін.) вартість банки пива, і подумав: «Ну, це вже занадто!» Я майже ніколи не давав більше долара. Як і багато хто, я в питаннях фінансування Товариства покладаюся на інших, більш щедрих його членів. Я забуваю, що гроші потрібні на оренду приміщення, купівлю молока, цукру, чашок. Після зборів я, не вагаючись, заплачу дев'яносто центів за чашку кави в ресторані - на це у мене завжди знайдуться гроші. Так скільки ж коштують мої тверезість і душевний спокій?




"А.А. - 24 години"


Думка А.А. на цей день:

Коли ми наблизимося до кінця земного життя нашого, ми не зможемо взяти з собою нічого матеріального. Ми ні копійки не заберемо в холодних, мертвих долонях наших. Єдине, що ми зможемо взяти, це те, що ми віддали. Якщо ми допомагали іншим, це залишиться з нами; якщо ми витрачали час і гроші на благо АА, це залишиться при нас. Озираючись на прожиті роки, чим ми пишаємося? Не тим, що придбали для себе, але тими небагатьма добрими справами, що ми зробили. І це те, що в кінцевому підсумку має якийсь сенс.
ЩО ЗАЛИШИТЬСЯ ЗІ МНОЮ, КОЛИ Я ПІДУ?


Медитація на цей день:

"Хай святиться ім'я Твоє". Що це означає? "Ім'я" вжито тут в значенні "Дух". Фраза означає хвалу Богу за дух Його в світі, що робить нас кращими. Ми особливо повинні бути вдячними Богові за дух Його, що допомагає нам подолати все, що є в нашому житті низького. Велика сила духу Його. Він може допомогти нам прожити успішне, наповнене життя. І тому ми дякуємо Йому за Дух в житті нашому.


Молитва на цей день:

Молюся, щоб дякувати Богові за дух Його в мені. Молюся, щоб намагатися жити в злагоді з ним.

27 липня

"ЩОДЕННІ РОЗДУМИ"


Віддаємо безоплатно


Заради збереження єдності АА ми готові піти на будь-які особисті жертви, бо навчилися любити Бога і один одного.

«АА дорослішає» (стор. 234)


За часів свого пияцтва я був не сильний в зароблянні грошей з метою забезпечити самого себе і ні від кого в цьому плані не залежати. А коли справа стосувалася витрат мого особистого часу або грошей, для мене завжди поставало і питання ціни. Коли я прийшов в АА, мені сказали, що «ми повинні віддавати, щоб зберегти». Почавши застосовувати принципи АА в своєму житті, я незабаром виявив, що віддавати щось Товариству - честь, адже цим я висловлюю свою щиру подяку. Моя любов до Бога і людей, причому без жодних думок про те, щоб отримати щось натомість, стала моєю основною життєвою мотивацією. Зараз я розумію, що, віддаючи безоплатно, тим самим даю Богу можливість діяти через мене.




"А.А. - 24 години"


Думка А.А. на цей день:

Перефразовуючи псалом: "Ми, алкоголіки, сповіщаємо владу спиртного, і пияцтво плете тенети свої. День за днем приносить похмілля, і ніч за ніччю тягне страждання. Закон АА досконалий, навертаючи питущого в віру свою. Свідоцтво АА надійне , мудре в простоті своїй. Праведний статут АА, що наповнює радістю серце. Чиста програма АА, що дає світло очам моїм. Страх першого ковтка ясний і неминущий".
Я ЩЕ СУМНІВАЮСЯ У ВЛАДІ СПИРТНОГО?


Медитація на цей день:

"Смиренно йди з Господом твоїм". Йти з Богом - значить використовувати присутність Його в щоденних справах. Це означає просити у Бога сили на кожен новий день. Це означає часто звертатися до Нього протягом дня в молитві про себе і ближніх твоїх. Це означає дякувати Йому на ніч за все, низпосслане тобі по милості Його протягом дня. Ніщо не в силах серйозно засмутити тебе, якщо ти "йдеш з Богом". Ти можеш повірити, що Він поруч з тобою в дусі твоєму, допомагає тобі і вказує тобі шлях.


Молитва на цей день:

Молюся, щоб намагатися мені йти смиренно з Богом. Молюся, щоб міг я частіше звертатися до Нього, як до близького друга.

28 липня

"ЩОДЕННІ РОЗДУМИ"


Ті, хто все ще страждають


Давайте утримаємося від самовпевнених думок про те, що, якщо Бог наділив нас здатністю досягати успіху в якій-небудь одній сфері, то нам судилося бути провідником рятівного милосердя для всіх.

«АА дорослішає» (стор. 232)


Групи АА існують, щоб допомагати алкоголікам досягти тверезості. Великі і маленькі, ті, що твердо стоять на ногах і ті, що виникли недавно, спікерські, дискусійні, навчальні - всі вони створені з єдиною метою: донести зміст наших ідей до алкоголіка, котрий все ще страждає. Група існує для того, щоб цей алкоголік зажив по-новому - життям, наповненим щастям, радістю і свободою. Щоб одужати, більшість алкоголіків потребують підтримки групи інших алкоголіків, котрі діляться з ними своїм досвідом, силою і надією. Таким чином, моя тверезість і виживання всього нашого Товариства залежать від моєї рішучості ставити головне на перше місце.




"А.А. - 24 години"


Думка А.А. на цей день:

Продовжуючи перефразувати псалом: "Положення дванадцяти кроків однаково правдиві й справедливі. Бажані вони, сильніше, ніж віскі, о так, ніж багато доброго віскі, солодше вина вони. І більш того, в них застереження алкоголікам, і в керуванні ними - найбільша нагорода їхня . Кому зрозумілий алкоголізм наш? Очисти ж нас від гріхів наших таємних. Бережи нас від гніву неправедного. Не дай їм оволодіти нами. і так виправимося ми і звільнимося від злочину великого".
ЧИ ВІДЧУВАЮ Я РІШУЧІСТЬ НІКОЛИ БІЛЬШЕ НЕ ДОЗВОЛИТИ СПИРТНОМУ ОВОЛОДІТИ МНОЮ?


Медитація на цей день:

Бог може стати щитом твоїм. І тоді не зашкодять тобі ніякі проблеми світу. Між тобою і всім неприйняттям і ненавистю, що виходять від інших, як сяючий щит, постане твоя віра в Бога. І ніщо не владне буде порушити твій внутрішній спокій. І зі щитом цим ти швидко досягнеш стану цього глибокого внутрішнього миру, як навколо себе, так і в серці своєму. Маючи цей внутрішній спокій, тобі не треба буде злитися на людину, яка непокоїть тебе. Ти зможеш подолати у свідомості своїй роздратування, яке могло б виникнути.


Молитва на цей день:

Молюся, щоб прагнути мені внутрішнього миру. Молюся, щоб ніщо навколо мене не могло порушити мій внутрішній спокій.