+38 (044) 384-22-09
+38 (094) 928-92-09

"А.А. - 24 години"

25 вересня


Думка А.А. на цей день

Давайте розглянемо термін "духовний досвід", як він визначений в Додатку до Великої Книги "Анонімні Алкоголіки": "Духовний досвід - це дещо, що підводить впритул до зміни особистості. Підпорядкувавши своє життя Богу, як ми Його розуміємо, ми змінюємося. Природу цієї зміни виразно помітно у алкоголіків, що зцілилися . Ця зміна особистості зовсім необов'язково носить характер раптового видовищного стрибка. Нам немає потреби в здобутті Божественної свідомості негайно, з моментальними змінами світовідчуття і поглядів. В більшості випадків зміни носять поступовий характер.
ЧИ ПОМІЧАЮ Я В СОБІ ПОСТУПОВІ, АЛЕ НЕУХИЛЬНІ ЗМІНИ?


Медитація на цей день

"Прийдіть до Мене, усі працюючі та стомлені, і Я дам вам відпочинок". Щоб відпочити від турбот і тягот життя, ти щодня можеш звернутися до Бога в молитві і медитації. Справжнє розслаблення виникає від відчуття правильності світоустрою. Всеохоплюючі руки Господа підтримують всіх, і тебе в тому числі. Возз'єднатися з Богом, не стільки заради прохань, скільки заради спокою, що приходить до тих, хто поклався на Його волю. Не сумнівайся в силі Його; знай, Він підтримує тебе. Просто чекай, і істинний спочинок, що виходить від Бога, наповнить твоє єство.


Молитва на цей день

Молюся, щоб усвідомлювати мені сьогодні підтримку Бога. Молюся, щоб надійно і впевнено спочивати на ній.

26 вересня


Думка А.А. на цей день

Продовжимо розгляд визначення "Духовного досвіду": "Набуття моментальної і всеохоплюючої Божественної свідомості, що призводить до драматичних змін, хоча і нерідко зустрічається, але ні в якому разі не є правилом. Більша ж частина нашого духовного досвіду носить повчальний характер і поступово розвивається з плином часу. Найчастіше друзі новачків набагато раніше, ніж самі новачки, помічають зміни, що відбуваються в них. І, нарешті, вони виявляють, що зазнали серйозних змін у поглядах і реакції на життя, і що навряд чи вони так змінилися б без сторонньої допомоги".
ЧИ ЗМІНЮЄТЬСЯ НА КРАЩЕ МІЙ ПОГЛЯД НА СВІТ?


Медитація на цей день

Дивись на світ, як на Отчий дім. Люди, яких ти зустрічаєш, - гості в будинку твого Отця, що вимагають до себе любові і поваги. А на себе дивись, як на слугу в Отчому домі, загального слугу. Будь-яка робота тебе гідна. Завжди будь готовий зробити все, якщо комусь потрібна допомога. Служіння Богові - радість. Яке задоволення - служити вищому з усього, що тобі відомо! Виражай свою любов до Бога любов'ю до всіх, хто живе разом з тобою в домі Отця твого.


Молитва на цей день

Молюся, щоб дано було мені служити іншим з подяки Богу. Молюся, щоб робота моя могла послужити скромною розплатою за милість Його, що дісталася мені даром.

27 вересня


Думка А.А. на цей день

Продовжуємо розглядати визначення "духовного досвіду": "Те, що часто має місце за кілька місяців, не могло бути досягнутим і роками самодисципліни. За кількома винятками, наші члени виявили, що знайшли в собі джерело сили, про яке навіть не підозрювали, і пов'язують його тепер з власною концепцією Сили, більшої, ніж вони. Більшість наших вважають усвідомлення цієї Сили квінтесенцією духовного досвіду. Деякі називають Божественною свідомістю. У будь-якому разі, бажання, чесність і відкритість - необхідні складові одужання".
ЧИ ЗНАЙШОВ Я ТЕ ВНУТРІШНЄ ДЖЕРЕЛО, ЩО МОЖЕ ЗМІНИТИ МОЄ ЖИТТЯ?


Медитація на цей день

Влада Бога в твоєму житті посилюється в міру усвідомлення тобою Його милості. Влада милості Божої буває обмежена тільки нерозумінням і небажанням самої людини. Чудодійна сила Бога обмежена тільки душевною сліпотою окремо взятої людини. Бог поважає свободу волі, право кожного прийняти або відкинути Його чудодійну владу. І лише щире бажання душі надає Йому можливість оселитися в ній.


Молитва на цей день

Молюся, щоб не обмежувати владу Бога душевною сліпотою. Молюся, щоб свідомість моя була відкритою сьогодні Його чудотворному впливу.