"А.А. - 24 години"

30 червня


Думка А.А. на цей день

Алкоголіки, будучи підвладними алкоголю, не здатні або не бажають жити в сьогоденні. Результатом цього є життя у стані постійних мук совісті і страху через неправедне минуле і жахливі наслідки його, а також невизначеного майбутнього і неясних передчуттів. Так що єдина надія алкоголіка - повернутися обличчям до сьогодення. Вже пора. Ми живемо зараз. Зараз в нашій волі діяти. Минуле не відновити. Майбутнє невизначне, як і саме життя. Лише зараз належить нам.
ЧИ ЖИВУ Я ЗАРАЗ?


Медитація на цей день

Минуле я повинен забути якомога міцніше. Минуле скінчилося і пішло назавжди. З минулим нічого не можна вже зробити, тільки відкинути його, як це роблю зараз я. Я не повинен нести вантаж колишніх своїх помилок. Я повинен йти далі з вірою. Хмари розвіються, і шлях розвидниться. З кожним кроком дорога буде все менш кам'янистою. Бог не буде дорікати за те, що зцілено за Його допомогою. Мене можна зробити цілісним та вільним, незважаючи на зруйноване мною минуле життя. Згадай: "Не мені карати тебе; йди і не гріши більше".


Молитва на цей день

Молюся, щоб не нести мені вантаж минулого. Молюся, щоб міг я скинути його і міцніше прихилитися до віри.

1 липня


Думка А.А. на цей день

Керуючись програмою дванадцяти кроків, ми отримуємо перевагу в тому, що краще розуміємо свої проблеми. День у день наша тверезість приносить плоди, у нас формуються нові звички, нормальні звички. Після закінчення кожного 24-годинного періоду ми виявляємо, що залишатися тверезим - справа куди менш важка і страшна, ніж здавалося на початку.
ЧИ СТАЄ МЕНІ ЛЕГШЕ ПО МІРІ ПРОСУВАННЯ У ПРОГРАМІ?


Медитація на цей день

Щодня заучуй урок віри і спокою серед життєвих штормів. Які б горе чи труднощі не приніс цей день, наказ Бога лишається незмінним. Будь вдячним, смиренним, спокійним, - і люби усіх людей. Хай кожен, хто бачив чи чув тебе, зробиться кращим. Що б за людина це не була , твоє ставлення до неї однозначно походить від любові, бажання допомогти і всеохоплюючого духу спокою та віри в Бога. У тебе є рецепт від самотності - спокійна віра в добро і в призначення всесвіту.


Молитва на цей день

Молюся про спокій серед бурі. Молюся, щоб передавався цей спокій людям самотнім і повним страху.

2 липня


Думка А.А. на цей день

У взаємодії з іншими членами нашої групи АА ми знаходимо переваги щирої дружби і порозуміння. Товариші по групі відводять нас в процесі загального та особистого спілкування від старих думок, від старої обстановки, - і допомагають багато в чому усунути можливість того, що нам запропонують випити. У відносинах з іншими членами ми знаходимо співчуття і бажання з боку більшості зробити все можливе, щоб допомогти нам.
ЧИ ЦІНУЮ Я ЧУДОВЕ ТОВАРИСТВО В АА?


Медитація на цей день

"Якщо не станете як діти малі, не зможете увійти в Царство Небесне". Тут стверджується, що всі, хто шукає раю на землі чи опісля, повинні стати як маленькі діти. У прагненні до духовного і в вірі нашій, ми повинні намагатися бути схожим на дітей. Навіть коли ми старіємо, роки пошуків можуть дати нам можливість зберегти дитячу довірливість. Але не тільки через просту віру їх повинні ми мати душу, подібну душі дитини. Але ще й тому, що у дітей є радість життя, готовність сміятися, відсутнє невдоволення, вони прагнуть усим поділитися. У різдвяному оповіданні Діккенса навіть старий шкарбун змінився, коли в нього увійшов дух дитини.


Молитва на цей день

Молюся, щоб стати мені подібним дитині у вірі й надії. Молюся, щоб бути по-дитячому доброзичливим і довірливим.